• Maak uw keuze

Van Lanen steunt opnieuw school in Ethiopië

Van Lanen steunt opnieuw school in Ethiopië

MILL - Van Lanen elektro-installatiebedrijf draagt al vele jaren de Mullo Seyo school in Ethiopië een warm hart toe. Eerder dit jaar heeft directeur Lamfred van Lanen de school bezocht en een symbolisch geldbedrag van zo'n vierduizend euro overhandigd. Daarvoor is een enorm pakket hulpgoederen en bouwmaterialen aangeschaft, mogelijk gemaakt door de Millse onderneming.

"Wij verzorgen al zo'n vijftien jaar het elektrotechnische gedeelte van kwekerij Derba Flowers in Ethiopië," legt Lamfred uit. "Aanvankelijk gebeurde dat door mijn vader, Frans, maar nu ik de zaak heb overgenomen, ga ik de opdrachten in Ethiopië de komende jaren voortzetten. Mijn vader is er diverse malen geweest en werd gegrepen door de Mullo Seyo school, die tegenover de kwekerij is gevestigd."

Er zitten in totaal 750 kinderen op school; door een lerarentekort wordt er in twee groepen lesgegeven: een ochtend- en een middaggroep. Ook Lamfreds moeder Thea is enkele malen mee geweest naar het Afrikaanse land. "Vorig jaar overleed mijn moeder en voor haar uitvaart hebben we de genodigden in plaats van bloemen om een geldbedrag gevraagd dat ten goede zou komen aan de Mullo Seyo school. Het is een mooi bedrag van enkele duizenden euro's geworden."

Beide kanten

Ook bij het 25-jarig jubileum van Van Lanen, enkele jaren geleden, werd geld voor de school ingezameld. "Net als nu kochten we ook toen van het geld bouwmaterialen en schoolspullen. Zo weten we zeker dat het bedrag ten volle wordt benut. De school zorgt zelf voor de arbeid. Op deze manier komt de inzet van beide kanten. Wij hebben er wel zelf voor de aanleg van elektriciteit gezorgd; dat is immers ons werk."

Wat is er in de afgelopen jaren onder meer gedaan? Van acht lokalen zijn de muren glad gestreken en geverfd. In één lokaal is een betonnen vloer gestort. Alle lokalen hebben inmiddels ramen en deuren. Alle 116 schoolbanken werden opgeknapt. Er zullen weer meer nieuwe vloeren worden gelegd in lokalen, en veertig liter verf zorgt opnieuw voor frisse wanden. Ook de eerste computer, printer en copier zijn geïnstalleerd. "Vooral het onderwijzend personeel kan daar alvast mee om leren gaan. Veel meer dan een kladblok hadden ze immers nog niet. Wij kunnen daar dus geweldig werk doen!"

Elektro-Installatiebedrijf Van Lanen BV | Meulenveldt 15 | 5451 HV  MILL | +31 485 451 946 | E-mail: info@etbvanlanen.nl | Facebook